top of page
Search
  • Writer's pictureJúlia

NYÍLT HÉT A YOGA SHALA GYŐRBEN

A Yoga Shala Győrben, szeptember 21-től 27-ig nyílt hetet tartunk.

Az újonnan hozzánk látogató Vendégeinknek ajándékba adjuk az összes elsőként kipróbált jógaórát. Itt a nagyszerű lehetőség, hogy megismerj minket, akár minden óratípusunkat, oktatónkat, hogy kiválaszthasd a számodra megfelelőt, a hétköznapjaidba illeszthetőt.

Nincs más dolgod, csak regisztrálni a honlapunk órarend menüpontja alatt és eljönni az órára. Kérjük, a regisztrációdat vedd komolyan, a helyeink száma korlátozott. A délelőtti órákra este hétig, a délutániakra délig lehet be- és kijelentkezni. (https://www.yogashalagyor.hu/orarend)


A változás mindig kicsi- de annál bátrabb lépéssel kezdődik, gyere el, tedd meg magadért! Nagyon sok szeretettel vár a Yoga Shala Győr tapasztalt, jól képzett, hiteles Oktatói Csapata és a gyönyörű gyakorlóterem.


Miben segíthet nekünk a jóga?

Miért is adj egy esélyt a jógának? 😊

A hétköznapi életünk, mindennapjaink, általában zsúfolva vannak feladattal, megoldásra váró helyzettel, melyeket általában határidők ütemeznek. Nagyon kevesen élhetnek saját belső ritmusuk szerint. Ez gyakorta eleve egy feszültségforrás, melyhez hozzájárulhat még az életmódunk (a testmozgás elenyésző megléte, az elégtelen, vagy egysíkú étkezés)- mindezek egy belső egyensúlybomlást, diszkomfort érzést hozhatnak, rosszabb esetben betegséget. Szerencsére a tapasztalataink azt mutatják, egyre több ember figyel magára, családjára, keresi a számára megfelelő tartós változást hozó megoldásokat, melyeket hosszú távon is a hétköznapjaiba illeszthet.


Az egyetlen, ami felett hatalommal bírhatunk, az saját magunk, gondolataink, tetteink. Ebben lehet nagy segítségünkre bármely olyan önismereti út, technika, amely segít visszatalálni belső hangunkhoz, önmagunkhoz, amely a fókuszt a külső világról befele viszi.

A jóga jelentése az ókori szanszkrit nyelven: igába hajt, összefonódik. A szó a tudatfolyamatokon való felülemelkedésre utal, célja az elme lecsendesítése.

Napjainkban a jógát általában az ászanák (anatómiai és energetikai szempontból tökéletes testtartások) gyakorlásával azonosítják, s csak kevesen használják eredeti  célkitűzésének megfelelően, szellemi útként.


Nagyon sokan egy konkrét problémával fordulnak a jóga felé, ezek általában a mozgásszegény életmódból fakadó panaszok, fájdalmak, beszűkült mozgástartomány, túlsúly. A jóga népszerűségét és talán egyfajta tudatosodást is mutat, hogy egyre többen érzik szükségét az életmódváltásnak, sokan ehhez kérnek segítséget.

Rengeteg stúdió nyílt az utóbbi pár évben Magyarországon is és szinte a világon ismert összes irányzat, alkalmazott jógatípus képviselteti magát.

Megfelelő szakmai segítséggel minden érdeklődő megtalálhatja az Ő saját jógaútját, a számára legtesthezállóbb (habitushoz, személyiséghez is  illő) gyakorlási formát.

A jógagyakorlás, mint mozgásforma azért lehet igazi támasz minden keresőnek mert a matracon, ha csak egy jógaóra hosszára is, de letehető minden teher. A jóga csak a jelenben működik, minden jótékony hatását a jelenben fejti ki, nem egy elérendő célon dolgozik. A gyakorlás során optimális esetben (megfelelő tudású és tudatosságú oktató mellett) úgy létezhetsz, ahogy vagy. Nem kell semilyenné válnod, senkinek megfelelned, csak megérkezni mélyen önmagadba. A kitartó, rendszeres gyakorlás képessé tesz önmagunk legmélyebb elfogadására, bátorságot, erőt ad. Általában eltelik néhány hónap,  mire a gyakorló nem külső szemmel, hanem a saját elfogadásával átitatva tud önmaga “jógatükrébe” nézni. A neveltetésünk, a külvilág egy hamis önképre kondicionál, ha a jóga ezt korrigálni tudja, azt hiszem, már elérte a célját. Oktatóként ez az önelfogadás, megérkezés az egyik legfontosabb célunk, a testi változások elindulásának is fontos feltétele- nem tekinthetjük  fizikai formánkat “ellenségnek”.


Sokszor már az is teljes feltöltődéssel bír és regenerál, ha a gyakorlás idejére magunk mögött hagyhatjuk az aktuálisan bennünket foglalkoztató gondolatokat. Fizikai szinten hamar megerősödik a test, az, hogy saját magunk vélt vagy valós korlátait átlépjük, hihetetlen szabadságérzetet, magabiztosságot ad.

Talán elkezdjük tudni szeretni magunkat, ahogy vagyunk, élvezni ezeket a magunkkal töltött pillanatokat. Régi minták, önmagunkkal kapcsolatos hiedelmek számolhatóak fel, a jóga tökéletes öngyógyító rendszer, testre és lélekre egyaránt hat. Nem pusztán fizikai gyakorlás (természetesen azzal sincs gond, ha valaki csak ebből a célból gyakorolja, viccesen azt szoktam mondani, hogy egy Porshéval is el lehet menni a Sparba vásárolni:-)), hanem elsősorban szellemi út. A rendszeres, elhivatott gyakorló hamar  megtapasztalja, hogy szinte “magától” az egész élete megváltozott. Változhat a bioritmusa, étrendje, szokásai, kedve, munkabírása.


Minden oktatótársam óráján megtapasztaltam még egy nagyon fontos elemet, amit hangsúlyozottan kiemelnék.

Ez pedig az elfogadó, támogató közeg, ha úgy tetszik, energia.

A légkör, amelyben gyakorolunk nagyobb részt az oktatótól függ, kisebb hányadban a gyakorlóktól. Igazi gyógyító, elfogadó légkörben sokkal könnyebb a magunkra hangolódás, ezek, az órák által éltre kelt jógás közösségek nagyon sokat tudnak lelkileg nyújtani a hétköznapokban.

Az ember elemi szükséglete, hogy kisebb-nagyobb közösségekhez tartozzon.

Nagyon jó érzés a saját gyakorlásoddal feloldódni a csoport gyakorlásában, megtartó, támogató erő.


Egyetlen dolog, amit a jóga nem “tud” magától, az az elköteleződés.😊

Ahhoz a gyakorló kell. A jóga módszere és maga az elköteleződött gyakorló képes bármilyen életet megújítani, könnyebbé, boldogabbá tenni.


Adj egy esélyt, gyere el Hozzánk, kezdődjön ma a változás!

Várunk sok szeretettel a nyílt hetünkön, vagy bármikor, amikor kedvet kapsz csatlakozni.

A honlapunk órarend menüpontja alatt tudtok regisztrálni.


Egervölgyi Júlia és a Yoga Shala Győr Oktatói csapata:

Nagy Viki

Kollár Erika

Szakács Szilvi

Reitmajer Kriszta

Máthé Ági

Boros Erika

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page