top of page

EGERVÖLGYI JÚLIA

Óráimon a legfontosabb célom, hogy jól érezd magad, minél teljesebben jelen legyél.

JÚLIA

“Az igazi szabadság fegyelemmel jár.” B.K.S.Iyengar

Egervölgyi Júlia vagyok, a Yoga Shala Győr megálmodója.
18 évesen találkoztam a jógával, rendszeresen 15 éve gyakorolom.
Az első oktatóképzésem a Mandala Jógastúdiónál végeztem, azon indíttatásból, hogy helyesen tudjak otthon gyakorolni. Általuk találkoztam az ashtanga jógával, amely azóta  a személyes gyakorlásom kerete, először nagy fegyelmet követelve, majd hatalmas szabadságot hozva...
Ahogy a gyalorlásom mélyült, kialakult egy baráti kör, akik látva személyes utam, elkezdtek velem jógázni. Közben elvégeztem a gerincjóga mellé a hatha, hatha flow (RYS 200) oktatóképzést és egy ashtanga oktatóit (200YAI) egyaránt. Jógás utam és megértésem tükrözi az életutam változásait, ezért egy Pranayama Oktatói tanfolyammal folytattam ismereteim bővítését Malik Tóth István vezetésével, akinek személyében olyan példaképet találtam, amivel teljes szívemből azonosulni tudok. Jelenleg egy Meditáció Oktató képzést végzek az Ő és Márk Tamás irányításával, ezzel egy új, csodálatos utazás vette kezdetét az életemben.
Jógaoktatóként a hitelességet tartom a legfontosabbnak. Számomra ez nem valósulhat meg napi gyakorlás nélkül és az élő tanítói-tanítványi kapcsolat (Parampara) nélkül. Elsősorban mindig tanítvány leszek. Az én gyökereim a Mandala Jógastúdiókhoz kötnek, nagy hálával tartozom még Nadia Abdulwahabnak, Andrea Lutznak és Porffy Csabának. Számomra az állandó tanulás nagyon szorosan összefügg a jógával. Nem csak  a technikai, gyakorlati fejlődés, az oktatás módszertana miatt, hanem elsősorban a szellemi út miatt .

Úgy érzem, minden egyes workshop, találkozás szeretett tanáraimmal, hosszú idôre inspirál.
Óráimon a legfontosabb célom, hogy jól érezd magad, minél teljesebben jelen legyél. Szeretném átadni azt a csodálatos, felszabadító érzést, hogy nem kell “valamilyenné” válnod, most is teljes vagy. A jógához nem kell hajlékonyság, sportos múlt, csak egy kis nyitottság. A jóga nem versenysport, mindenkinek teljesen más a belső megélése, élménye a saját gyakorlásáról. Ahogy a test változik a rendszeres jóga hatására, úgy indulnak meg a változások a matracon kívül is. Várlak sok szeretettel, tapasztald meg!

bottom of page