OKTATÓINK

Sok-sok évvel ezelőtt egy VHS kazettán keresztül ismerkedtem meg a jógával, majd csoportos órákra kezdtem járni. Az évek alatt szép lassan a mindennapjaim részévé vált a jóga. 3 évet éltem Dániában, ahol a rendszeres jóga segítségével ki tudtam alakítani és meg tudtam tartani testi-lelki egyensúlyomat. 

IMG_CDF24D8F7A81-1.jpeg

A gyakorlásunk egy életre szól, segít, hogy boldogabb, kiegyensúlyozottabb hétköznapokat élhess meg. 

Szeretném átadni, vagy segíteni megtalálni másoknak mindazt az élményt,  amit a jóga és a meditáció nyújthat. Sok szeretettel várok mindenkit az óráimon,  itt nincsenek elvárások, kötelezettségek, csak Te vagy!

Gyógymasszőrként nap mint nap tapasztalom, hogy a mozgásszervi panaszok jó része megelőzhető és javítható a jóga segítségével.Elvégeztem a Mandala jógastúdióban a Gerincjóga, majd a Hatha-jóga oktató képzést, azóta folyamatosan tartok kis csoportos jóga foglalkozásokat. Először a jóga Győr stúdióban és a győrladaméri Általános Iskolában kezdtem oktatni, ez utóbbiban jelenleg is tartok órákat.

Kollar erika.png
IMG_9650.JPG

Többféleképpen értelmezhetjük a jógát, számos elmélet és magyarázat létezik, hogy valójában mi is a jóga és mi az értelme. Van aki életmódnak tartja, van aki csak a testmozgást látja benne.Kezdetben számomra is testmozgással indult az ismerkedés. Heti háromszor látogattam az órákat, gyakoroltam az ászanákat. Pár hónapnyi rendszeres gyakorlás után már hiányzott, ha egy–egy óra kimaradt és szép lassan a jóga bekúszott az életembe.

NagyViki2.png

Jógaszőnyegünk az életünk makettje.

 

Az ászanák végzése közben az ítélkezésmentes (befelé) figyelésre, testünk-lelkünk-gondolataink megismerésére és tisztelésére, és a légzés erejének felfedezésére buzdítom tanítványaimat - ahogy korábban engem mesterem, Master Yogi Chetan Mahesh és további tanítóim, Bryan Kest, Marcus Latscha, Anouk Kammermann, Ellie Ruales, Sophia Arits, Sergio Iglesias, Képes Andrea és Medvegy Gergely is erre ösztönöztek/ösztönöznek.

Amióta a jóga gyakorlása az életem része lett, azóta minden egészen meg is változott, új irányt adott az életemnek. A jógafilozófia és a gyakorlat útján mély ismeretekkel gazdagodom folyamatosan. 

25 éves koromban kerültem először kapcsolatba a jógával, ami akkoriban rohanó munkatempóm egyensúlyát jelentette. Majd pár év elteltével vált sokkal mélyebben, a mindennapjaim részévé, oktatóként és új irányzatok gyakorlójaként is.

IMG_1192.jpeg

A babatervezés időszakában szerettem volna kipróbálni egy olyan mozgásformát, amely fejleszt fizikailag és szellemileg-lelkileg egyaránt. Miután teherbe estem, megismerkedtem egy fantasztikus kismamajóga oktatóval, akinek az óráit elkezdtem látogatni. Pörgős, dinamikus személyiségem az első néhány alkalom alatt nem igazán tudott azonosulni a befelé figyeléssel, mély légzéstechnikákkal, lazításokkal, azonban mivel az első terhességem időszaka alatt szinte végig dolgoztam és ingáztam, tudtam, hogy kismamaként szükségem van az énidőre.