top of page

OKTATÓINK

A '90-es évek végén egy VHS kazettán keresztül ismerkedtem meg a jógával, majd csoportos órákra kezdtem járni.

Az évek alatt szép lassan a mindennapjaim részévé vált a jóga.

A rendszeres jóga segítségével ki tudtam alakítani és meg tudtam tartani testi-lelki egyensúlyomat.

IMG_CDF24D8F7A81-1.jpeg

A gyakorlásunk egy életre szól, segít, hogy boldogabb, kiegyensúlyozottabb hétköznapokat élhess meg. 

Szeretném átadni, vagy segíteni megtalálni másoknak mindazt az élményt,  amit a jóga és a meditáció nyújthat. Sok szeretettel várok mindenkit az óráimon,  itt nincsenek elvárások, kötelezettségek, csak Te vagy!

Kollar erika.png

Többféleképpen értelmezhetjük a jógát, számos elmélet és magyarázat létezik, hogy valójában mi is a jóga és mi az értelme. Van aki életmódnak tartja, van aki csak a testmozgást látja benne.Kezdetben számomra is testmozgással indult az ismerkedés. Heti háromszor látogattam az órákat, gyakoroltam az ászanákat. Pár hónapnyi rendszeres gyakorlás után már hiányzott, ha egy–egy óra kimaradt és szép lassan a jóga bekúszott az életembe.

Lili2

Hiszem, hogy a megfelelő testtudat és testtartás kialakítása megadja az alapot nem csak a fizikai, de a lelki jóllétünk eléréséhez is.

A legcsodálatosabb dolog az emberi testben,hogy képes önmagát gyógyítani. Szeretnék segítséget és szaktudást adni az akadályok leküzdéséhez és a gyógyulás útjához, ehhez minden terápiát felhasználva, ami hatásosnak bizonyul.

Legfontosabbnak a prevenciót tartom, ezen belül is a gerinciskola, ízületvédelem, edukáció fontosságát.

Kassai Nóri Yoga Shala.JPG

A jóga számomra egy út, amely sokszor a jógamatracon kezdődik, de nem feltétlenül kell, hogy ott véget is érjen. Az én életemben a jóga már nem csupán egy mozgásforma, hanem egy életmód, egy szemléletmód, amely áthatja az életem számos területét.

Várlak szeretettel jógaóráimon, hogy te is megtapasztalhasd a jóga csodálatos hatásait.

Gyere, gyakoroljunk együtt!

IMG_9650.JPG

Amióta a jóga gyakorlása az életem része lett, azóta minden egészen meg is változott, új irányt adott az életemnek. A jógafilozófia és a gyakorlat útján mély ismeretekkel gazdagodom folyamatosan. 

25 éves koromban kerültem először kapcsolatba a jógával, ami akkoriban rohanó munkatempóm egyensúlyát jelentette. Majd pár év elteltével vált sokkal mélyebben, a mindennapjaim részévé, oktatóként és új irányzatok gyakorlójaként is.

IMG_1192.jpeg

A babatervezés időszakában szerettem volna kipróbálni egy olyan mozgásformát, amely fejleszt fizikailag és szellemileg-lelkileg egyaránt. Miután teherbe estem, megismerkedtem egy fantasztikus kismamajóga oktatóval, akinek az óráit elkezdtem látogatni. Pörgős, dinamikus személyiségem az első néhány alkalom alatt nem igazán tudott azonosulni a befelé figyeléssel, mély légzéstechnikákkal, lazításokkal, azonban mivel az első terhességem időszaka alatt szinte végig dolgoztam és ingáztam, tudtam, hogy kismamaként szükségem van az énidőre.

unnamed_edited_edited_edited.jpg

Bármilyen fizikai problémával is rendelkezzen egy adott ember, az ászanák akkor is kivitelezhetőek, ha szükséges módosított verzióval, eszközhasználattal is elérhetjük a kívánt hatást. Nagyrészt ezért is szerettem meg az Iyengar jógát, mert bármi problémára, kérdésre választ kaphatunk, Guruji metódusának köszönhetően. A jógát gyakorlónak befogadóvá kell válnia, meg kell tanulnia a figyelme alá vonni önmagát, mind a külső és a belső test felszínén egyaránt. Kerülj közelebb önmagadhoz, fejlődjünk közösen, hogy valami jobb részesei lehessünk. A döntés a Tiéd, merj megmozdulni, felfedezni, hogy mi mindenre képes a test, az elme és a lélek összhangja.

bottom of page