top of page

REITMAJER KRISZTINA

"Csodálatos érzés, hogy végig követhetem a kismamák édesanyákká válását!"

 

A babatervezés időszakában szerettem volna kipróbálni egy olyan mozgásformát, amely fizikailag jólesően átmozgat, érzelmileg pedig ráhangol a szülésre. Miután teherbe estem, megismerkedtem egy fantasztikus kismamajóga oktatóval, akinek az óráit elkezdtem látogatni.

Pörgős, dinamikus személyiségem az első néhány alkalom alatt nem igazán tudott azonosulni a befelé figyeléssel, mély légzéstechnikákkal, lazításokkal, azonban mivel az első terhességem időszaka alatt szinte végig dolgoztam és ingáztam, tudtam, hogy kismamaként szükségem van az énidőre.

Négy-öt alkalom után vettem észre magamon, hogy ki tudok kapcsolni, el tudok lazulni, képes vagyok csak magamra és a babámra összpontosítani.

Az első szülésélményem után értettem meg igazán, hogy mit adott a kismamajóga. Hálával és szeretettel gondolok vissza az oktatómra, aki végig támogatott akkor is, amikor elmeséltem neki, hogy én is szeretném elsajátítani a kismamajóga alapjait.

DSC_2951_edited.jpg

Így 2016-ban kisbabámmal együtt jártam fel a Mandala Jógastúdiókba, ahol Juhász Sarolta vezetésével (illetve dúlák, bábák, prenatlási szakemberek, orvosok, kismamajóga oktatók irányítása alatt) elvégeztem a Kismamajóga oktatói és azt követően a Gerincjóga oktatói tanfolyamot. 2022-ben ismét elvégeztem egy Kismamajóga és Baba-Mama jóga oktatói tanfolyamot. Így a kismamák később baba-mama jóga óráimhoz is csatlakozhatnak. A baba-mama jóga nagyon jó lehetőség, hogy egy olyan „anyakörben” vegyünk részt, amely biztonságos, támogató és megtartó. A mozgás mellett sokat beszélgetünk, átérezhetjük, hogy ki min megy keresztül. Az órákon mondókázunk, mozgásfejlődésüket segítő gyakorlatokat végzünk játékos formában, ringatózunk, hintáztatunk, ölelünk. Az anyukák „énidejükben” regenerációt segítő gyakorlatokat végezhetnek ászanákkal egybekötve. Minden óra tartalmaz gátizom átmozgató gyakorlatsort és relaxációt is.

Igyekszem részt venni a mai napig mini tanfolyamokon, workshopokon és ellátogatni más oktatók különböző jóga óráira is, hogy fejlesszem magam és több információt tudjak átadni a kismamáknak, anyukáknak.

Csodálatos érzés, hogy végig követhetem a kismamák édesanyákká válását, és nagy boldogsággal tölt el, amikor visszalátogatnak babájukkal is az óráimra.

A kismamajógát bárki elkezdheti, aki a 14. hetet betöltötte és a szülész-nőgyógyásza/bábája is támogatja ebben a döntésében.

A kismamajóga lehetőséget nyújt a jógával való megismerkedésre, hiszen kisbabánk segít a legjobban, hogy figyelmünket befelé tudjuk fordítani. Baba-mama jóga órára hüvelyi szülés után 6 héttel, császármetszés után 12 héttel várom az anyukákat (kivéve, ha orvosa máshogy ítéli ezt meg).

Jó, hogy itt vagy, köszönöm, hogy elolvastad!

bottom of page