top of page
Search
  • Writer's pictureJúlia

Jóga a matracon túl


Kedves Vendégeink, szeretett Jógásaink!


Lassan fél éve nyitott a stúdió és amikor útjára bocsájtottuk a 108 Napüdvözlettel, szívemben az a remény élt, hogy egy igazi közösség épül.

Talán már Ti is érzitek, hogy elkezdődött valami, a rendszeres jógázással változik a test, az elme, a lélek és egy jógás közösséghez tartozni építő, felemelő.

Számomra az igazi jóga akkor kezdődik, amikor a matracom összecsavarom. Úgy gondolom, a karma jóga - a cselekedet jógája az, ami biztosan meg tudja változtatni az életünket. Ehhez persze támaszt ad a matracon végzett gyakorlás, de hiszek abban, hogy az igazi boldogságot nem lehet “egyénileg” elérni. :-)

Most szeretnélek meghívni Benneteket, hogy tegyünk közösen valamit másokért.


Leginkább a civil összefogásban hiszek, s eddigi életutamon sosem csalódtam. Tudom, hogy sokan most is segítetek alkalomszerűen, vagy rendszeresen másokon, szeretnék ebből én is hagyományt teremteni.

Hatalmas adomány, hogy a jógastúdión keresztül ennyi csodálatos embert ismerhettem meg, úgy gondolom, sok segítő szándékú emberhez eljuthat általa az üzenetem, fontosnak érzem, hogy éljek ezzel a lehetőséggel.



Elsőként szeretném bemutatni Nektek a Megyei Gyermekvédelmi Központ Bóbita Különleges Gyermekotthonát, ahol  olyan 0-6 éves korú kisgyermekek és csecsemők gondozását végzik, akiket a hatóságok különféle okokból kiemeltek a vérszerinti családjukból. A gyermekek átmeneti időt töltenek az otthonban és elsődleges célunk, hogy mielőbb családi környezetben nevelkedhessenek tovább. Amennyiben az lehetséges, akkor a vérszerinti családjukhoz kerülnek ki, amennyiben erre nincs mód, akkor nevelő vagy örökbefogadó családokhoz kerülnek elhelyezésre. A gyermekek szeretetteljes az egyéni szükségleteikhez igazodó gondoskodásban részesülnek, amelyben -szükség esetén - a fejlesztésük is nagy hangsúlyt kap. Gyermekeink ellátásához szívesen vesszük a különféle támogatásokat. Az otthonban mindig nagy hasznát vesszük a pelenkának, (különféle méretekben), popsitörlőnek, babaápolási termékeknek (fürdetőszer, popsikrém), bébiételeknek.

Arra kérnélek Benneteket, ha módotokban áll, a bevásárlásaitok alkalmával, tegyetek a kosárba egyet - egyet a fentiekből, hogy egy picit segíthessük, könnyíthessük a hétköznapokat.


Két állatokkal foglalkozó szervezetet is szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, úgy gondolom, hogy létezésük széles körben való megismertetése már segítheti a munkájukat, elismerésüket.



Szeretném bemutatni Nektek a Győri Puha Praclik Csapatát, melynek tagjai civil önkéntesek. Vannak köztük több éves állatmentői tapasztalattal rendelkezők, de mindannyian szabadidejüket áldozzák azokra az állatokra, akik máshogy nem kapnának segítséget. Céljaik, tevékenységük közül néhány: a nem megfelelő körülmények között tartott állatok segítsége; balesetet szenvedett állatok megfelelő ellátása; ivartalanítás nehéz anyagi körülmények között élők kutyáinál, cicáinál; a felelős állattartáshoz szükséges információk eljuttatása a rászorulóknak; örökbefogadások szerződésben foglalt feltételekkel;  állatorvoshoz szállítás; tárgyi eszközökkel, táppal a rászoruló, de állatukat szerető családok segítése. Egyszóval, a “peremen” élők állatai, illetve minden olyan pracli, amely a látókörükben segítségre szorul.


Facebook oldalukon részletesen nyomon követhető hatalmas odaadással, állatszeretettel végzett munkájuk.

Arra kérlek Benneteket, ha kedvenceiteknek vásároltok, gondoljatok a Puha Praclira is. A stúdióban összegyűjtjük és elvisszük december második felében a Csapatnak.

Ha van felesleges az alábbiakból, nagy örömmel látnák a Puha Praclisok: Tápok,

gyógyszerek (vény nélküli), bolhaírtó szer, kullancsírtó szer, póráz, nyakörv.

Ezeket tudom a stúdióban gyűjteni.

Ha közvetlenül tudod őket támogatni, (el tudod vinni nekik) akkor ami még nagy segítség lenne: elhasznált ágynemű, paplan, pléd, törölköző, építőanyag.

Hálásan köszönöm, ha társam leszel és hiszem, hogy sok kicsi tényleg sokra megy!



Kedves Nyuszitulajdonos Vendégeim!

Tudom, hogy több vendégem tart otthon nyuszit, szeretnélek arra kérni Benneteket, ha módotokban áll, segítsétek velem együtt a Nyuszimentő Alapítványt.

Mentett nyuszik rehabilitációjával és örökbeadásával foglalkoznak, profi munkájukat  a honlapjukon keresztül megismerhetitek.

Az alábbi dolgoknak vennék nagy hasznát:

Bio lapis probiotikum, Fibreplex rostpótló, Gastroferm m-vit, faforgács, pellet, Country best táp, Versele laga cuni complete táp, széna, Trixie szőroldó paszta, kutyapelenka, fertőtlenítőszer, ecet.


Köszönöm, ha csepp leszel mellettem a tengerben és hiszem, hogy itt helyben, a városunkban is tudunk azért tenni, hogy egy kicsit jobb legyen, egy kicsit boldogabb legyen mindenki.

Amikor az ashtanga jóga zárómantráját mondom mindennapjaimon, valahogy mindig így képzelem, gyakoroljunk minden élőlény javára!


Lokāḥ samastāḥ sukhino-bhavaṁtu || auṁ śāntiḥ śāntiḥ śāntiḥ

Legyen az összes világ összes teremtménye boldog! Óm! Béke, béke, béke!



Szeretettel,

Egervölgyi Juli és a Shala Oktatói


Recent Posts

See All
bottom of page