top of page

KOLLÁR ERIKA

“A jóga egyszerű. Minden más bonyolult." (Manju Jois)


Többféleképpen értelmezhetjük a jógát, számos elmélet és magyarázat létezik, hogy valójában mi is a jóga és mi az értelme. Van aki életmódnak tartja, van aki csak a testmozgást látja benne.
Kezdetben számomra is testmozgással indult az ismerkedés. Heti háromszor látogattam az órákat, gyakoroltam az ászanákat. Pár hónapnyi rendszeres gyakorlás után már hiányzott, ha egy–egy óra kimaradt és szép lassan a jóga bekúszott az életembe. A háttérben folyamatos változások zajlottak, kis apró lépésenként változott az életem, majd elérkezett a pont, amikor éreztem, hogy mélyebben szeretnék elmerülni ebben a csodálatos és akkor még titokzatos világban. Innentől kezdve már nem volt megállás és visszaút. Az ászanázás csak a kezdet volt, ismerkedtem a fil
ozófiával, légzőgyakorlatokkal és a jóga rendszere az életem részévé vált,

életmóddá alakult át.

“A jóga egyszerű. Minden más bonyolult." 

(Manju Jois)

ERIKA

A hatha képzés után az astanga oktatóképzést is elvégeztem, a dinamikus irányzatok mindig közel álltak hozzám. Tudásom azóta is folyamatosan mélyítem, előadások, képzések, workshopok és sok gyakorlás által. 3 évig Dunakeszin és Budapesten oktattam hatha és astanga jógát, különböző témákban workshopokat tartottam. 2018 őszén Győr közelébe költöztünk. Célom a helyi jógaközösség megismerése és szeretnék aktív részévé válni.
Mit adhat neked egy hatha és/vagy egy astanga óra?
Talán az első alkalommal bonyolultnak tűnik figyelni az ászanákra, izomzárakra, fókuszpontokra és mindamellett még lélegezni is, azonban néhány alkalom után az ászanák ismerősek lesznek és egyre jobban tudsz majd figyelni a többi “összetevőre”. Ha eljutsz eddig a pontig, akkor biztos vagyok, hogy már a tested pozitív visszajelzéseit is észre fogod venni. Pár hónapnyi gyakorlás után érezni fogod, hogy már nem csak testi szinten, hanem személyiségi szinten is változások történtek az életedben.
Mindannyian haladunk egy úton, néha kitérőket teszünk, néha visszafordulunk, azonban én biztosan állíthatom neked, hogy a jóga és annak gyakorlása segíteni fog utadon, amelyet jó esetben már nem fogsz elhagyni. Egy próbát biztosan megér!

bottom of page