top of page

Számomra a jóga kapcsolódás a jelen pillanattal, elengedése a múlt nyomasztásának és a jövő félelmeinek.

KATA

PATYI KATA

 

Ki vagyok én?

 

Tekintetemben visszatükröződő emlékeim sokasága, azok mögötti mély csend és ősbölcsesség, a gyógyító szeretet egyik megnyilvánulási lehetősége és az, akit engedsz látszódni a saját tekinteteden keresztül. Szemeimben, ezek vagyunk mind. Hordozzuk terheinket, sérelmeinket, külső jegyeinket, hitünket, tudásunkat, mások szájába adott szavakat magunkról és ezekkel azonosítjuk önmagunkat.

 

A jógám arról is szól, hogy megpillantsam a tiszta tudatom előtt lebegő fátylakat, az elme és egó által létrehozott falakat, határokat és korlátokat. A testem, mint térkép vagy iránytű segít felfedezni gyakorlás közben a mentális működésemet, ösztönös reakcióim végtelen tárházát. Számomra a jóga egy öngyógyító folyamat, egy terápia. Nincs betegség, amiből gyógyulnék. Csupán a szívem felszabadulását hagyom történni, hogy beleengedhessem magam a puszta létezésbe.

 

Számomra a jóga kapcsolódás a jelen pillanattal, elengedése a múlt nyomasztásának és a jövő félelmeinek. Ahogy elmém tisztul a gyakorlás hatására, fizikai testem is egyre egészségesebbé, erősebbé, hajlékonyabbá, rugalmassá válik. A jóga filozófiájával, a meditáció és jelenlét létezésével, az ászanák ősi tudományával még tiniként találkoztam. Akkor léptem utamra. Azóta ezen az úton sétálok. Anélkül, hogy meghatároznám magam, hagyom, hogy a pillanattal változzak. 2016-ban végeztem el az első oktatóképzésemet, azóta pedig folyamatosan tanulok.

bottom of page